Gezien: afgesloten rijbaan eigenhandig heropend

JP , KVDP
© BRUZZ
21/11/2023

Wie van Madou naar de Basiliek rijdt met de auto, moest het de afgelopen maanden doen met één rijbaan. De andere was afgesloten. Vanwege werkzaamheden... die allang voorbij zijn. Onbekenden hebben de rijbaan nu zelf weer opengemaakt.

De weg was afgesloten om te voorkomen dat automobilisten die uit de tunnel bij IJzer komen de ventweg op gaan. Daar vonden enkele maanden geleden werkzaamheden plaats aan het fietspad op de Boudewijnlaan. Betonblokken zorgden ervoor dat automobilisten niet konden afslaan en dus in de tunnels moesten blijven.

Op het bovengrondse gedeelte vervingen paaltjes de betonblokken gedeeltelijk. Maar die worden regelmatig verwijderd, melden automobilisten die de route dagelijks nemen. Daardoor ontstaat, nu ook weer, een smalle doorgang ter hoogte van IJzer richting de ventweg.

De weg op deze plaats verlaten vereist zorgvuldige navigatie: het gaat om een krappe doorgang en een scherpe bocht. Een getuige stelt vast dat automobilisten daardoor soms plotseling op de rem gaan staan, waardoor potentieel gevaarlijke situaties ontstaan.

'Vraag van de politie'

Brussel Mobiliteit-woordvoerster Inge Paemen weet niet wie de paaltjes heeft verwijderd. Ze laat weten dat de betonblokken werden geplaatst vanwege de werken aan het fietspad op Boudewijnlaan. Ze zijn ook na de werken blijven staan op vraag van de politie, om een vlotte doorstroom te verzekeren vanwege wegwerkzaamheden. Er vinden namelijk nog andere werkzaamheden plaats, bijvoorbeeld rond het Sainctelettesquare.

Het Brussels agentschap heeft de politie al gevraagd om de afgesloten rijstrook te heropenen ter hoogte van IJzer. De politie van de zone Brussel Hoofdstad Elsene heeft daarover voorlopig nog geen beslissing genomen, maar laat weten dat er regelmatig overleg plaatsvindt met de betrokken partners. Er zijn nog geen ongelukken door de politie geregistreerd op die plaats.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni