Gezien: autobestuurders negeren rood licht in Schaarbeek

© Google Maps
| Het verkeerslicht op het kruispunt wordt wel vaker genegeerd, zegt een buurtbewoonster.

Enkele autobestuurders nemen het in Schaarbeek niet zo nauw met de verkeerslichten op het kruispunt van de Rogierstraat en de Paleizenstraat. Op amateurbeelden is te zien hoe vijf wagens doodleuk de signalisatie negeren en door het rood rijden.

Volgens de buurtbewoonster die de video maakte, gebeurt het wel vaker dat automobilisten er door het rood rijden. "Sinds ik hier in 2013 ben komen wonen is het elke dag hetzelfde circus", tweet Tata gepikeerd. "Voor hoogzwangere vrouwen of bejaarde mensen is het onmogelijk de Paleizenstraat over de steken."

Op de video is duidelijk te zien dat het groen licht voorbij is. Nadat de tram van de MIVB de Rogierstraat was ingereden, kon enkel nog een bus van De Lijn doorrijden. Nadien sprong het verkeerslicht op rood, maar dat negeerden vijf bestuurders. Pas wanneer het groene licht voor de voetgangers oplichtte, stopt het autoverkeer.

Bekijk de beelden:

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar nieuws@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?