Gezien: half miljoen fietsers geteld aan Vlaamsepoort

© TG/BRUZZ
| De fietstelpaal aan de Vlaamsepoort rondde de kaap van een half miljoen fietsers

Sinds begin dit jaar gebruikten al meer dan een half miljoen fietsers het fietspad aan de Koolmijnenkaai in Molenbeek, vlak bij de Vlaamsepoort. Dat blijkt uit de gegevens van de fietstelpaal die er het verkeer registreert. Het aantal fietsers ligt fors hoger dan in 2019.

De kaap van een half miljoen fietsers werd iets voor de middag gerond. Sinds begin dit jaar passeerden er met andere woorden gemiddeld 2.717 fietsers per dag op het tweerichtingsfietspad. De telpaal aan de Vlaamsepoort is de eerste telpaal van 14 die de 500.000 bereikt.

Het aantal fietsers ligt opvallend hoger dan vorig jaar, blijkt uit gegevens die beschikbaar zijn als open data. In 2019 waren er op 2 juli nog maar 279.000 mensen geteld. De kaap van een half miljoen werd dat jaar pas bereikt op 5 november.

Het aantal fietsers in Brussel is dit jaar sterk gestegen door de coronacrisis, na een kort dipje bij het begin van de strenge coronamaatregelen. De stijging is wellicht te verklaren doordat sommige Brusselaars het openbaar vervoer vermijden en kiezen voor een alternatief. Er worden ook meer recreatieve verplaatsingen gemaakt, zo blijkt uit de sterke toename van het aantal fietsers in weekends.

Ook de kwaliteit van de telling verbeterde wat door de installatie van nieuwe telstroken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?