Gezien: Jump-fiets blokkeert poortjes in metrohalte Ribaucourt

© KVD/BRUZZ

In het metrostation Ribaucourt werd een Jump-fiets achtergelaten in een sas voor mindervaliden. De toegangspoortjes werden daardoor geblokkeerd. "Dit gebeurt zelden, maar gebruikers gaan wel vaker met de deelfiets of deelstep tot op het perron."

Een elektrische deelfiets van Jump, een onderdeel van Uber, blokkeerde de toegangspoortjes voor mindervaliden in metro Ribaucourt. "Intussen hebben onze mensen de fiets weggehaald", zegt de MIVB-woordvoerster.

Dat MIVB-reizigers een deelfiets achterlaten tussen de toeganspoorten van de metro, gebeurt zelden. "Wat we wel steeds vaker zien is dat reizigers vooral de deelstep, en in mindere mate de deelfiets, nemen tot op het perron, waar ze die dan letterlijk voor de deuren van de metrostellen achterlaten."

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar nieuws@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?