Gezien: Ringtrambus maakt testritje door het centrum van Brussel

© TG
| De Ringtrambus aan het kanaal in Molenbeek.

Vanaf 28 juni gaat de Ringtrambus rijden tussen UZ Brussel en Brussels Airport. Tot die tijd moeten de nieuwe voertuigen uitvoerig getest worden. Bijvoorbeeld in het centrum van de stad.

Nee, van een tweede tracé voor de nieuwe trambus van De Lijn is geen sprake, benadrukt een woordvoerster van De Lijn. De plaats waar afgelopen vrijdag een van die nieuwe voertuigen opdook - aan het kanaal in Molenbeek - ligt nochtans niet op het traject waar de Ringtrambus vanaf 28 juni zal rijden. Om het testen niet te saai te maken, kiezen de chauffeurs al eens voor een andere route.

"De voertuigen moeten nog zoveel mogelijk kilometers maken voor ze op 28 juni echt worden ingezet," aldus de woordvoerster. "Ze zijn daarbij niet beperkt tot het traject van de nieuwe lijn. Ik heb er hier in Hasselt ook al een zien rijden."

Vanaf 28 juni gaan de nieuwe voertuigen van De Lijn eindelijk, met de nodige vertraging, rijden tussen het UZ Brussel en Brussels Airport. Daarbij rijdt de Ringtrambus onder meer via Brussels Expo, Vilvoorde en Machelen.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?