Gezien: Rogierplein plots vol geparkeerde auto’s

© Pascal Lemaire
| 22 oktober 2019: het Rogierplein staat vol geparkeerde auto's.

Wie deze ochtend voorbij het Rogierplein is gepasseerd, is zich wellicht een hoedje geschrokken. Het autovrije plein stond vol geparkeerde auto’s. “Door werken aan het plein zijn de paaltjes verdwenen, waardoor de bestuurders dachten dat ze zich daar zomaar mochten parkeren", vertelt woordvoerster Audrey Dereymaeker van politie Brussel-Noord aan BRUZZ.

Uit een foto, die een lezer ons doorstuurde, blijkt dat het plein van de ene dag op de andere is veranderd in een parking. "We hebben vandaag een ploeg ter plaatse gestuurd en ze geven nu een eerste verwittiging aan de bestuurders van de geparkeerde wagens. Als ze er morgen nog staan, maakt de politie een proces-verbaal op", aldus Dereymaeker. "De paaltjes zullen er morgen terug staan om misverstanden in de toekomst te vermijden."

Voor wie toch zijn kans schoon ziet om in die buurt niet langer naar parking te zoeken, raden we toch enige terughoudendheid aan. "We hebben aan de politie gevraagd om extra controles uit te voeren", aldus nog de woordvoerder van politie Brussel-Noord.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?