parking.brussels volgend jaar ook in Sint-Gillis

© PhotoNews
| Autoparkeerplaatsen.

Sint-Gillis wordt de tiende gemeente die zich aansluit bij het gewestelijk parkeeragentschap parking.brussels. Dat zegt het kabinet van minister Elke Van den Brandt (Groen) dinsdag aan BRUZZ.

Het papierwerk is nog niet helemaal rond, maar volgens de minister zal Sint-Gillis het beheer van de parkeerplaatsen op het grondgebied van de gemeente vanaf juni 2020 overdragen aan parking.brussels.

Bij het parkeeragentschap en de gemeente tempert men het enthousiasme. Er zijn weliswaar verregaande gesprekken, maar de conventie is nog niet getekend. Er ontbreken enkele financiële garanties, stelt schepen Catherine Morenville (Ecolo).

Tiende gemeente

Sint-Gillis, bekend om zijn strenge parkeerbeleid, is wel goed op weg om de tiende gemeente te worden die aangesloten is bij parking.brussels. Eerder droegen Jette, Molenbeek, Sint-Agatha-Berchem, Evere, Vorst, Ganshoren, Anderlecht en Elsene het beheer af.

Vanaf januari 2020 zal ook Schaarbeek dat doen. Met de gemeente Koekelberg ten slotte gaan de onderhandelingen ook de goede kant op.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?