parkeerplaatsen parking
© PhotoNews | Schaarbeek is de negende gemeente die in zee gaat met parking.brussels (archiefbeeld).

Ook Schaarbeek sluit zich aan bij Parking.brussels

JP
© BRUZZ
19/06/2019

Schaarbeek is de negende gemeente die zich aansluit bij het gewestelijke parkeeragentschap Parking.Brussels. Dat staat op de agenda voor de gemeenteraad van woensdag en wordt bevestigd door het agentschap zelf.

Op dit moment staat het privébedrijf Rauwers in voor het parkeerbeheer in de gemeente. Schaarbeek zal het beheer van de parkeerplaatsen overdragen vanaf 1 januari 2020, bevestigt parking.brussels.

Het zal daarmee de negende gemeente zijn die zich aansluit bij parking.brussels. Het agentschap werd opgericht in 2003 en moest voor een eenvormig prijsbeleid zorgen.

Volgens de woordvoerder van het agentschap is het niet verbazingwekkend dat het zo lang duurt voor andere gemeentes zich bij het agentschap aansluiten. Parking.brussels was immers pas operationeel vanaf januari 2015, en sindsdien sluiten gemeentes zich geleidelijk aan. "Om de zes maanden, soms iets vroeger, is er een gemeente bijgekomen," zegt Sara Jasmes. In sommige gevallen gaat er ook personeel mee tijdens een overname, en daar gaan heel wat besprekingen aan vooraf.

Op dit moment zijn vooral in het noordwesten van Brussel gemeentes aangesloten, waaronder Jette, Molenbeek, Sint-Agatha-Berchem, Evere, Vorst, Ganshoren en Anderlecht. Recentelijk sloot ook Elsene zich aan. Parking.brussels voert ook gesprekken met andere gemeentes over mogelijke aansluiting.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Mobiliteit, Parking.Brussels, parkeerbeleid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie