Elsene draagt beheer parkeerplaatsen over aan parking.brussels

© PhotoNews
| Archiefbeeld

Vanaf 1 april vertrouwt de gemeente Elsene het beheer van haar parkeerplaatsenbestand integraal toe aan het gewestelijke parkeeragentschap. De maatregel werd donderdagavond goedgekeurd door de Elsense gemeenteraad. Parking.brussels zal in de gemeente ook voor het eerst hyperefficiënte scancars en -scooters inzetten voor controles.

Momenteel ligt het beheer van de Elsense gemeentelijke parkeerplaatsen nog bij de Dienst Bevolking en privébedrijf Streeteo. Maar het contract met die laatste speler loopt af op 30 maart. “De perfecte gelegenheid voor een grondige en positieve hervorming,” zegt Elsens schepen van Mobiliteit Yves Rouyet (Ecolo).

Parking.brussels wordt dan het centrale referentiepunt voor controles en voor de aanvraag en het beheer van parkeerkaarten en -tickets in de gemeente Elsene. Die wordt zo de achtste Brusselse gemeente die deze stap zet, maar ze blijft wel in samenspraak met het agentschap in hoge mate bevoegd voor haar eigen parkeerbeleid, zoals de bepaling van de tarieven.

Scancars

Parkeervoorwaarden worden zo wel geharmoniseerd met die van de andere aangesloten gemeentes. “Zodat aan de gemeentegrenzen de regels aan de ene kant van de straat niet compleet anders zijn dan aan de andere kant,” besluit Rouyet.

Voor de parkeercontroles in Elsene zullen voor het eerst ook de parking.brussels-scancars en -scanscooters worden ingezet. Die kunnen tot 1.200 à 1.500 voertuigen per uur controleren, tegenover 450 bij een parkeerwachter te voet. Handig bij het checken van de 17.805 parkeerplaatsen die Elsene rijk is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?