Parkeeragenten Sint-Gillis krijgen quota: 65 pv’s per dag

TD
© BRUZZ
13/08/2019

De parkeerwachters van Sint-Gillis moeten dagelijks 65 pv's uitschrijven voor parkeerovertredingen. Onrealistisch volgens misnoegde agenten, niet meer dan een haalbaar streefcijfer volgens de gemeente.

Uit cijfers op affiches van het gemeentelijke parkeeragentschap blijkt dat agenten minstens 65 pv's per dag moeten opmaken voor parkeerovertredingen. Dat schrijft de krant La Capitale. "En dat is het cijfer per agent, onrealistisch," zegt een anonieme agent aan die krant. "Dat cijfer is uiteraard moeilijk te behalen."

De verantwoordelijke van het controleteam pareert de kritiek meteen. "Het zijn géén individuele cijfers, maar teamcijfers," zegt Sébastien Lefebvre. In juni 2018 schreef het agentschap gemiddeld 71,64 pv's uit per dag, tijdens het eerste semester van 2019 waren er dat iets minder: 61,57.

Ook mobiliteitsschepen Catherine Morenville vindt de quota realistisch en haalbaar. Morenville zegt dat parkeeragenten altijd met twee werken en dat 65 pv's dan ook geen excessief cijfer is. "Er is een vastgelegd cijfer nodig, zodat iedereen zijn werk goed doet," zegt ze. "Maar we gaan ook niemand op de vingers tikken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Mobiliteit , foutparkeerders , Parkeeragentschap , Catherine Morenville

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni