Fietsbrigade zwiert foutparkeerders massaal op de bon

© PhotoNews
| Fietsbrigade aan het Fernand Cocqplein in Elsene (archiefbeeld).

De fietsbrigade van de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene schreef in de maand augustus al 1.273 processen-verbaal uit in de Vijfhoek. Vooral autobestuurders die zich parkeren op de stoep of in de voetgangerszone gingen op de bon.

De controles van de fietsbrigade van de lokale politie focussen op de bescherming van zwakke weggebruikers, maar ook op een vlotte doorstroming van het openbaar vervoer. Het aantal uitgeschreven pv’s gaat steeds omhoog. In 2018 waren er gemiddeld 3.258 per maand, dit jaar schreven de agenten er maandelijks ruim 4.000 uit.

Ook tijdens de vakantieperiode zitten de 48 fietsagenten niet stil. Deze maand waren er in de Vijfhoek al vier controleacties, goed voor 1.273 overtredingen. Het gaat vooral om foutparkeerders die hun wagen op de stoep of in de voetgangerszone stationeren. Ook leverings- en woonerfzones bleken geliefkoosde plekken van wildparkeerders.

Hulp van buurtbewoners

Foutparkeren op fietspaden is al een tijdje in dalende lijn, waardoor de fietsbrigade zich op andere inbreuken kan focussen. Met behulp van buurtbewoners, die zich steeds vaker wenden tot de fietsbrigade, kan de politie ook gerichter op zoek gaan naar problematische plekken.

Maandelijks gaat de fietsbrigade een viertal keer op pad voor haar verkeersleefbaarheidacties. Daar zal het team van hoofdinspecteur David Stevens in augustus vlot overgaan. De politiezone kondigt deze maand nog een aantal controles aan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?