Goederentrein ontspoord in Schaarbeek

© BX1
| De trein ontspoorde vlakbij het station van Schaarbeek en raakte een bestelwagen.

In de buurt van het station in Schaarbeek is in de nacht van dinsdag op woensdag een goederentrein gedeeltelijk ontspoord. Dat meldt Thomas Baeken van spoornetbeheerder Infrabel. Er vielen geen gewonden en de trein vervoerde geen gevaarlijke goederen. De hinder voor het reizigersverkeer blijft beperkt.

De goederentrein bestond uit 28 wagens en was op weg naar het Franse Tergnier. Rond 1.20 uur ontspoorden de locomotief en de eerste wagen in de buurt van het station van Schaarbeek en kwamen ze daarbij op de openbare weg terecht, op de Vilvoordselaan. "Er vielen geen gewonden," benadrukt Baeken. "Er waren ook geen gevaarlijke goederen aan boord van de trein."

Waarom de trein precies ontspoorde, is nog niet duidelijk. Infrabel is een onderzoek gestart en de bevoegde instanties werden ingelicht. Het zal nog een tijd duren alvorens de trein kan worden weggehaald. "Zolang het onderzoek loopt, moet de trein blijven liggen om vaststellingen te kunnen doen," zegt Baeken. "Daarna moet eerst nog gecontoleerd worden of er eventueel schade is aan de spoorinfrastructuur."

Hoe dan ook blijft de hinder voor het reizigersverkeer beperkt, klinkt het. "De treinen kunnen er makkelijk lokaal omgeleid worden", aldus Baeken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?