Gratis op de MIVB met oudjaar

© MIVB
Updated: 20-12-2017 - 18:15

De metro's, trams en bussen van MIVB zullen gratis zijn tijdens oudejaarsnacht. En er worden extra lijnen ingelegd. Ook De Lijn Vlaams-Brabant legt extra feestbussen in.

Vanaf middernacht hoef je niets te betalen op de bussen, trams en metro's van MIVB. Zo wil de vervoersmaatschappij haar reizigers zorgeloos het nieuwe jaar in loodsen.

Er komt ook versterking: op de vier metrolijnen, de negen tramlijnen en de elf Noctis-nachtbuslijnen. De metro's en trams rijden vaker en langer, tot 2 uur 's ochtends. De Noctis-bussen rijden van middernacht tot 5 uur 's ochtends.

Wie naar het vuurwerk op de Heizel wil, kan vanaf 20 uur ook metrolijn 2 gebruiken. Die wordt tijdelijk verlengd tot aan Koning Boudewijn. Reizigers kunnen daar uitstappen in stations Heizel of Houba-Brugmann, om naar het vuurwerk aan het Atomium te gaan.

Metrostation Koning Boudewijn is namelijk gesloten, om veiligheidsredenen, vanaf 19 uur op 31 december tot 8 uur 's ochtends op 1 januari 2018. Buslijnen 84 en 88 worden vanaf 19 uur beperkt tot de halte Palfijn en de Noctisbuslijn N18 bedient het eindpunt Heizel niet meer, laat MIVB weten.

Meer informatie vind je op de website van MIVB.

Feestbussen van De Lijn

Ook De Lijn Vlaams-Brabant legt extra bussen in. Lijnen 170 en 214 zullen uitzonderlijk Brussel-centrum met Halle en Aalst verbinden, bovenop lijn 128. Via die lijnen kan je gemakkelijk overstappen op MIVB-stations, als je naar het vuurwerk op de Heizel gaat.

Voor meer informatie, zie de website van De Lijn.

Bekijk hier de tv-reportage:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?