Greenpeace vraagt om echt fietsbeleid tijdens tweede Tourrit

© Belga
07/07/2019

Greenpeace heeft de tweede Tourrit in Brussel aangegrepen om te pleiten voor een betere mobiliteit in de steden. De milieuorganisatie hing in de Wetstraat een spandoek boven het parcours met het opschrift 'Real heroes ride bikes #CleanAirNow'.

"In het licht van de klimaatuitdaging hebben we toekomstgerichte steden nodig met een actieve en gedeelde mobiliteit als prioriteit", zegt Elodie Mertz, experte luchtkwaliteit en mobiliteit van Greenpeace België, in een persbericht.

"Steden moeten opnieuw op maat van mensen worden ontworpen, en niet op maat van vervuilende auto's die de stad monopoliseren." Auto's op fossiele brandstof vervuilen de lucht, schaden de volksgezondheid en spelen een grote rol in de klimaatopwarming, zegt Mertz nog.

De fiets moet in de eerste plaats gezien worden als "een dagelijks vervoermiddel dat het leven in de stad een stuk duurzamer kan maken". "Meer inzetten op dagelijks en veilig fietsverkeer helpt steden ook de klimaatuitdaging aan te gaan. Maar dan zijn investeringen nodig."

Brussels Grand Départ

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Brussel ter ere van Eddy Merckx, die 50 jaar terug zijn eerste gele trui veroverde. In aanloop naar 6 en 7 juli kleurt Brussel geel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Brussels Grand Départ , tourrit , Brussels Grand Départ , Greenpeace , Tour de France

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni