Ploegentijdrit lokt opnieuw half miljoen toeschouwers naar de hoofdstad

© Belga - BRUZZ
07/07/2019
Updated: 07/07/2019 16.47u

Voor de tweede dag op rij zijn er een half miljoen toeschouwers naar Brussel getrokken voor de Grand Départ van de Tour de France. Dat maakt de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene bekend via Twitter. Het parcours van de tijdrit ligt volledig op Brussels grondgebied. De start ligt aan het Paleizenplein. Via de Woluwes, Ter Kamerenbos, Elsene en Schaarbeek moeten de renners naar het Atomium.

Het was al sinds het middaguur erg druk op het Paleizenplein, waar de ploegbussen stonden en de renners zich opwarmden voor de ploegentijdrit van 27,6 kilometer. Nadat er zaterdag een half miljoen mensen op de been waren in de hoofdstad voor de openingsetappe, zijn er zondag opnieuw een half miljoen wielerfans afgezakt naar Brussel, onder wie 60.000 buitenlanders. Om 14.30 uur rolde Team Ineos als eerste ploeg van het startpodium.

Grote verschillen moesten niet verwacht worden op dit parcours over brede wegen, met weinig bochten en een opeenvolging van vals plat. Het was uiteindelijk Jumbo-Visma die de ploegentijdrit over 27,6 km in Brussel won voor Team Ineos en Deceuninck-Quick.Step. Mike Teunissen behoudt de gele trui.

Voorafgaand aan de Grand Départ maakte Brussels Major Events, medeorganisator van de Tourstart, bekend dat het 1 miljoen toeschouwers verwachtte in de hoofdstad voor het grootste wielerevenement ter wereld. Maandag verlaat de Tour België en verhuist het wielercircus naar Frankrijk.

Brussels Grand Départ

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Brussel ter ere van Eddy Merckx, die 50 jaar terug zijn eerste gele trui veroverde. In aanloop naar 6 en 7 juli kleurt Brussel geel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , Brussels Grand Départ , Brussels Grand Départ , Tour de France

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni