Grootste aanbieder van e-bike-abonnementen in Nederland komt naar Brussel

YH
© BRUZZ
04/12/2020

Na Swapfiets en Billy Bike biedt nu ook het Nederlandse 'e-bike to go' fietsabonnementen aan in Brussel. In Nederland is het bedrijf marktleider.

Het bedrijf wil zo inspelen op het toenemende aantal fietsers in Brussel. “Sinds de coronacrisis is het aantal fietsers in Brussel met 87% gestegen,” vertelt oprichter Jelle Visser aan Bruzz. “We zien bovendien dat e-bikes in België een stuk populairder zijn dan in Nederland. Zelfs bij jongeren. Vandaar dat ons doelpubliek eerder tussen de 20 en de 40 jaar oud is.”

De prijzen van onze concurrenten zijn vaak lager, maar we zien dat hun klanten bij schade onverwachts met extra kosten worden geconfronteerd.

Jelle Visser, oprichter e-bike to go

In Nederland is het bedrijf in vijf jaar uitgegroeid tot de marktleider op gebied van e-bike-abonnementen. Nu breidt het bedrijf zijn service uit naar Brussel, Antwerpen en Gent. “België is voor ons een belangrijke stap in de internationalisering van het bedrijf. Op termijn willen we ook Parijs veroveren.”

Nieuwe aanbieder fietsabonnementen e-bike to go

Dat er in Brussel met Swapfiets en Billy Bike al soortgelijke aanbieders bestaan, schrikt Vissers niet af. “In Nederland hebben we ook de nodige concurrentie. Wij staan als aanbieder voor transparantie en leveren een ijzersterk product.” Zo krijg je voor een maandelijks bedrag van 109 euro een e-bike aan huis geleverd. Wanneer de fiets defect is, krijg je een vervangexemplaar geleverd.

Transparantie

“De prijzen van onze concurrenten zijn vaak lager, maar we zien dat hun klanten bij schade onverwachts met extra kosten worden geconfronteerd. Wij garanderen een kosteloze reparatie. Bovendien zijn onze abonnementen maandelijks opzegbaar.”

Tegen het einde van volgend jaar wil e-bike to go zijn Belgische vloot naar 5.000 fietsen opkrikken. Ook is er sprake van een distributiecentrum tussen Antwerpen en Brussel.

Op de website kon eerder al een abonnement aangevraagd worden. Vanaf vandaag worden de eerste fietsen geleverd. “Deze week zit helemaal volgeboekt. Nieuwe aanvragen zullen ten vroegste vanaf volgende week kunnen,” verklaart een enthousiaste Vissers. De fietsen kunnen ook op een van de afhaalpunten worden opgehaald.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, fietsabonnement, e-bike, e-bikes, e-bike to go, Billy Bike, swapfiets, Fiets

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni