Grotere voetgangerszone vier dagen uitgesteld

© KH
| De zone moest vanaf deze 15 maart autovrij worden. Maar daar was ter plaatse niets van te merken.

De voetgangerszone in het centrum moest deze vrijdag uitgebreid worden tot aan Fontainas. Doordat de verkeersborden niet tijdig geleverd zijn komen daar nu vier dagen bij.

Twee weken geleden las u hier al dat de voetgangerszone groeit. Vanaf deze vrijdag zou ook het deel tussen de Verversstraat en het Fontainasplein autovrij worden, kondigde mobiliteitsschepen Bart Dhondt (Groen) aan. Bussen zullen er wel nog rijden.

Het deel Anspachlaan in kwestie werd op identieke wijze heraangelegd als de voetgangerszone die al afgewerkt is tussen Bisschopsstraat en de Grétrystraat. Toch mochten er totnogtoe auto’s rijden in een richting.

Voorlopige borden

Toen we deze middag een kijkje namen, bleek van de beloofde uitbreiding geen spoor. De verkeersborden ter plaatse tonen nog steeds een woonerf waar eenrichtingsverkeer voor auto’s toegelaten is.

“Ik was vanochtend even verwonderd toen ik ging kijken,” vertelt schepen Dhondt. “Navraag bij de aannemer leert dat hij niet op tijd aan de definitieve verkeersborden raakt. We lossen dat nu op door vanaf volgende dinsdag voorlopige borden te plaatsen."

Op de definitieve signalisatie voor de zone is het nog een tweetal weken wachten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?