Het tracé van de toekomstige Tram 10 naar Neder-Over-Heembeek.

Gunstig advies voor tram 10 naar Neder-over-Heembeek

EC
© BRUZZ
02/08/2022

De overlegcommissie van de Stad Brussel heeft een positief advies gegeven voor de aanleg van tramlijn 10, die het Rogierplein zal verbinden met Neder-over-Heembeek. Er komen wel voorwaarden.

Dat schrijft La DH. Tram 10 zal vanaf het Rogierplein in het stadscentrum tot aan het Militair Hospitaal rijden, via winkelcentrum Dockx en door het centrum van Neder-over-Heembeek. De MIVB diende eind vorig jaar al een vergunningsaanvraag in voor de tram. Nu komt er dus ook groen licht van de Brusselse overlegcommissie.

De overlegcommissie stelt wel voorwaarden over de herinrichting van bepaalde straten en kruispunten langs het tracé. Ze vraagt bijvoorbeeld meer beplanting langs de tramlijn en nog voldoende ruimte voor leveringen aan handelaars in de Frans Vekemansstraat. Het uitgestippelde traject van de tramlijn is wel goedgekeurd.

777 reacties

In Neder-over-Heembeek leeft al langer protest tegen de aangekondigde tram. Vorig jaar was er een betoging in de gemeente en deze winter nog een tussenkomst in het parlement. In het openbaar onderzoek kwamen niet minder dan 777 reacties op de plannen van de MIVB. Volgens La DH zijn enkele buurtbewoners nu al van plan om in beroep te gaan, als de vergunning er komt.

De MIVB hoopt nog voor het eind van dit jaar te kunnen starten met de werken. Als alles goed gaat, wil de vervoersmaatschappij de tramlijn in de herfst van 2024 inhuldigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Neder-Over-Heembeek , Mobiliteit , MIVB , tram 10 , overlegcommissie Brussel-Stad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni