| De Steenstraat - hier met tourbussen voor een concert - wordt heraangelegd

Dinsdag herbegint de heraanleg van de Steenstraat in de Brusselse voetgangerszone. De werken aan de straat bij de AB waren in augustus al begonnen, maar hebben door technische problemen vertraging opgelopen.

In augustus begon waterbedrijf Vivaqua met de vernieuwing van de leidingen onder de straat. Daarbij doken technische moeilijkheden op. Die zorgen nu voor een vertraging van ongeveer twee maanden. De straat had in december 2019 klaar moeten zijn, maar dat verschuift naar februari 2020, meldt de Stad Brussel.

De Steenstraat wordt heraangelegd als echte voetgangersstraat. De straat is vandaag al deel van de voetgangerszone, maar ziet er nog uit als weg voor autoverkeer. Het niveauverschil tussen de stoepen en het middenstuk wordt nu weggewerkt zodat de straat uitnodigender wordt voor stappers.

De werken starten dinsdag 19 november. Het stuk tussen de Anspachlaan en de Zuidstraat wordt heraangelegd. Eerst worden de stoepen aangepakt, daarna het middengedeelte. De straat is tot en met februari 2020 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers, fietsers en mensen met een beperking zullen wel nog door de Steenstraat kunnen gaan.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Mobiliteit , Stedenbouw , Voetgangerszone Vijfhoek , Steenstraat , voetgangerszone , heraanleg , wegenwerken

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni