| De treinhinder in Brussel (en ver daarbuiten) blijft nog zeker heel de dag duren.

Herstellingswerken spoor nog niet afgerond, treinhinder blijft duren

TD
© Belga
15/05/2019
Updated: 15/05/2019 09.00u

De werkzaamheden om de stroomtoevoer rond het station Brussel-Noord volledig te herstellen, zijn woensdagochtend nog niet afgerond. Dat zegt spoornetbeheerder Infrabel. "We zullen in de loop van de dag meer zicht hebben op de timing van de werken," aldus woordvoerder Frédéric Petit.

Infrabel moet vooral kabels vervangen die uitbrandden bij de brand van dinsdagochtend. Zolang de stroomtoevoer naar de bovenleidingen niet volledig hersteld is, zullen de treinen volgens een beperkte dienstregeling blijven rijden.

Spoorwegmaatschappij NMBS bevestigt dat er net als dinsdag minder treinen rijden. Zo rijden de P-treinen (piekuurtreinen) niet. En tussen Antwerpen en Brussel rijden er maar twee in plaats van vier IC-treinen per uur.

Hoewel ze aangekondigd waren als geschrapt, rijden woensdagochtend de S4-treinen en de S10-treinen toch. De S4-lijn loopt langs onder meer Aalst, Jette, Brussel-Luxemburg en Vilvoorde. De S10-lijn verbindt Aalst via de Brusselse noord-zuidverbinding met Dendermonde.

De routeplanner van de NMBS zou intussen up-to-date moeten zijn. Reizigers kunnen dus op de website en in de app opzoeken hoe ze het best op hun bestemming raken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , NMBS , brand , treinhinder , spoorverkeer , Infrabel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni