Illegale Jubelparking blijft nog 2 weken open

Updated: 03-01-2020 - 17:57

De sluiting van de illegale parking in het Jubelpark blijkt dan toch niet voor 1 januari te zijn. Er geldt een overgangsperiode van twee weken waarin foutparkeerders erop gewezen wordt dat de parking binnenkort effectief dicht zal gaan. Welke rol de politie speelt in die overgangsperiode, is onduidelijk. "Het is aan de Regie der Gebouwen om actie te ondernemen."

De RTBF merkte donderdag op dat er nog altijd geparkeerd wordt voor de Triomfboog. En dat terwijl er borden staan dat dat vanaf 1 januari van dit jaar niet meer mag. De Regie der Gebouwen, eigenaar van het terrein, wil er de komende drie jaar om veiligheidsredenen geen geparkeerde auto's meer zien tijdens de renovatie van de gebouwen errond. Maar blijkbaar wordt het verbod nog niet stipt vanaf 1 januari gehandhaafd.

De woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad - Elsene laat weten dat het niet aan de politie is om actief het terrein op foutparkeerders te inspecteren. "De Regie der Gebouwen zou een slagboom plaatsen om het terrein af te sluiten, maar dat is dan blijkbaar niet gebeurd. Of de auto's die er nu staan, moeten een toelating hebben om daar te staan."

Rol van de politie

Die slagbomen komen er wel, maar pas binnen twee weken, verzekert de Regie der Gebouwen. "Nu is er nog sprake van een overgangsperiode", zegt woordvoerder Johan Vanderborght. "Gedurende die twee weken zal de politie ter plaatse zijn om de mensen te informeren dat de parking gesloten terrein zal worden. Er was schrik voor een toevloed aan wagens op andere nabijgelegen plaatsen."

De politie stelt echter dat ze pas ter plaatse komt wanneer de Regie der Gebouwen daarom vraagt. "Zij zijn de eigenaar, het is een private parking, geen publiek domein", zegt de politiewoordvoerder. Of er daadwerkelijk waarschuwingen zullen worden gegeven, is dus maar de vraag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?