Het Jubelpark als parkeerplaats

| Het Jubelpark als parkeerplaats.

Grote illegale parking in Jubelpark gaat dicht

Kris Hendrickx
© BRUZZ
20/11/2019

Sinds jaar en dag parkeren honderden automobilisten illegaal aan de triomfboog in het Jubelpark. Rond de jaarwisseling komt daar verandering in. De Regie der Gebouwen zal de toegang tot de site afsluiten.

Brussel telt nogal wat plekken waar wildgeparkeerd wordt. Een van de meest bekende is de esplanade van het Jubelpark. De uitgestrekte ruimte biedt soms plaats aan honderden wagens.

Begin januari komt daar verandering in. De Regie der Gebouwen, die verantwoordelijk is voor de musea op de site, sluit dan de enige toegangsweg tot de esplanade af. "We moeten de daken van de gebouwen in het park vervangen en in dat kader moet de esplanade verkeersvrij zijn," zegt woordvoerster Tine Deckers. De Regie vreest dat het autoverkeer voor hinder en gevaar kan zorgen tijdens de werken, die zeker nog 3 jaar in beslag zullen nemen.

Nummerplaatherkenning

Aan de enige ingang naar de esplanade, aan de zuidzijde van de Ridderschapslaan, komt een slagboom met nummerplaatherkenning. Enkel personeel en leveranciers zullen nog toegelaten worden op de site.

Of de illegale parking na de werken opnieuw opengaat, moet nog blijken. De situatie kon de voorbije jaren ook blijven bestaan omdat zowat alle bevoegdheidsniveaus betrokken zijn bij de situatie in het park: het Jubelpark ligt namelijk op twee gemeenten die tot twee politiezones behoren, de Ridderschapslaan is gewestelijk en de gebouwen zijn eigendom van de federale staat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Etterbeek, Mobiliteit, wildparkeren, Jubelpark, Regie der Gebouwen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni