| Het Gemeenteplein, onder het toeziend oog van het Molenbeekse gemeentebestuur.

Explosieve toename van aantal boetes voor wildparkeren op Gemeenteplein

JP , KVDP
© BRUZZ
15/10/2019

In de eerste negen maanden van dit jaar heeft de politie al 1.377 pv's uitgedeeld op het Molenbeekse Gemeenteplein. Daar is stilstaan en parkeren niet toegelaten, al houden autobestuurders daar niet altijd rekening mee. "Beboeten helpt blijkbaar niet. Het is duidelijk dat het zo niet verder kan."

Sinds 2014 is parkeren en stilstaan op het Gemeenteplein in Molenbeek verboden. Toch staat het plein aan het gemeentehuis regelmatig vol met geparkeerde wagens. De problematiek van wildparkeerders sleept al jaren aan, en nu treedt ook de politie vaker op.

Dat blijkt uit de cijfers van de politiezone Brussel West. Van januari tot eind september dit jaar heeft de politie 1.377 pv's uitgedeeld op het Gemeenteplein. In 2018 waren dat nog 498 pv's, in 2017 691 pv's en in het jaar daarvoor 441 pv's.

"We gaan vaker controleren. Als we inbreuken zien en er personeel beschikbaar is, grijpen we in", klinkt het bij de woordvoerster van de politiezone. "Alles wat met verkeer te maken heeft, is een prioriteit van onze zone."

'Beboeten helpt niet'

Het kabinet van burgemeester Catherine Moureaux (PS) was nog niet op de hoogte van de cijfers. "Wij komen ook niet tussen bij het beboeten van de wagens", zegt Rachid Barghouti, de woordvoerder van Moureaux. "Deze cijfers tonen wel aan dat het zo niet verder kan."

Samen met de schepen van Mobiliteit Abdellah Achaoui (PS) werkt schepen van Openbare Werken Jef Van Damme (SP.A) aan een plan dat verandering moet brengen op het Gemeenteplein. "We moeten kijken naar een oplossing zodat kinderen vrijer over het gemeenteplein kunnen wandelen", zegt de woordvoerder van de burgemeester daarover.

Van Damme zelf wil nog niets zeggen over die plannen, zo lang er geen akkoord over is binnen de meerderheid. "Maar het is wel duidelijk dat deze situatie zo niet kan blijven", zegt Van Damme. "Beboeten helpt niet." Volgens Barghouti moet binnen drie weken duidelijk worden wat het voorstel van de twee schepenen inhoudt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Mobiliteit, wildparkeren, Gemeenteplein, gemeenteplein molenbeek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni