Wildparkeerders op Gemeenteplein Molenbeek vaker beboet

© Tim Gatzios
| Het Gemeenteplein, onder het toeziend oog van het Molenbeekse gemeentebestuur.

Het wildparkeren op het Gemeenteplein in Molenbeek is nog steeds een hardnekkig probleem. Sinds begin dit jaar is het aantal uitgedeelde processen-verbaal wel sterk toegenomen. Al zegt de politie dat er geen extra manschappen worden ingezet om foutparkeerders op de bon te zwieren.

Sinds 2014 is het Gemeenteplein in Molenbeek een woonerf: een ruimte waar auto's kunnen blijven rijden, maar niet meer mogen parkeren. In theorie althans, want mensen blijven dat lustig doen.

Waar het vorige gemeentebestuur de situatie leek te gedogen, is de politie in 2019 veel actiever in het beboeten van wildparkeerders. De politie stelde in januari 2018 33 pv’s op terwijl dat er in januari 2019 al 51 waren. Als we naar de maand februari kijken, zijn de cijfers nog een pak opvallender. In februari 2018 lag het aantal pv's op 33, terwijl dat er voor dezelfde periode in 2019 maar liefst 195 waren.

'Niet meer controles dan anders'

"Maar daar is geen specifieke reden voor,” zegt hoofdcommissaris Johan Berckmans van de politiezone West. “Het is niet zo dat er meer politieagenten naar dat plein gestuurd worden in vergelijking met de voorbije jaren. Op het Gemeenteplein is een feestzaal, het kan zijn dat er in februari meer evenementen waren en er meer auto’s parkeerden."

Al jaren zijn de wildparkeerders op het Gemeenteplein een doorn in het oog voor de buurtbewoners, weet ook Berckmans. “Wij krijgen klachten van buurtbewoners en het is altijd een aandachtspunt geweest."

Het is nog afwachten hoe het nieuwe bestuur de problematiek zal aanpakken. Schepen Jef Van Damme (SP.A) zegt in de krant La Capitale dat het nog wat tijd zal vragen om tot een oplossing te komen. Van Damme bekritiseerde regelmatig de aanpak van het probleem toen hij nog in de oppositie zat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?