Kabelbaan tussen parking Coovi en Audi Vorst op komst?

Steeds vaker wordt de kabelbaan geopperd als een alternatief voor gemotoriseerd verkeerd. Nu dus ook in Anderlecht (archiefbeeld).

De gemeente Anderlecht lanceert het idee om een kabelbaan te bouwen tussen overstapparking Coovi en het Sint-Denijsplein in Vorst. De kabelbaan is volgens het Anderlechtse schepencollege de ideale manier om het hoofd te kunnen bieden aan de Brusselse mobiliteitsproblemen.

Daarover bericht La Capitale woensdag.

Volgens schepen van Openbare Werken Mustapha Akouz (PS) zijn er alleen maar voordelen verbonden aan zo'n stedelijke kabelbaan. "Het is goedkoper dan het aanleggen van een metrolijn. Een kabelbaan vervuilt niet en is immuun voor fysieke beperkingen zoals het kanaal", zegt Akouz aan de krant.

Volgens de PS'er is ook Audi Vorst vragende partij. "Dat is een groot bedrijf met heel veel pendelaars, maar een directe tram- of metroverbinding met parking Coovi is er niet. Er zijn wel bussen, maar die rit duurt een pak langer", aldus Akouz.

De Anderlechtse schepen hoopt dat het Gewest zich over zo'n kabelbaan buigt, omdat het meerdere gemeenten met elkaar verbindt. Bij minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) wordt het initiatief maar lauw onthaald. "Het is niet de eerste keer dat zo'n idee gelanceerd wordt, maar het is geen prioriteit voor de Brusselse regering", aldus Smet in La Capitale.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?