Kasseistrook Veeweidekaai wordt comfortabel fietspad

© Google Maps
| Het pas is onderdeel van het kanaalfietspad, maar door de kasseien erg oncomfortabel

Het Brussels Gewest start maandag met de heraanleg van de Anderlechtse Veeweidekaai tussen de sluis aan de Arthur Dehemstraat en de campus van Ceria/Coovi. De werken moeten zorgen voor meer fietscomfort. Hoewel het pad een onderdeel is van de kanaalfietsroute is het nu erg oncomfortabel door versleten kasseien.

Het gaat om een traject van ongeveer een halve kilometer. De versleten kasseien, die veel fietsers een doorn in het oog zijn, worden verwijderd en vervangen door een strook okergeel asfalt van 2,5 meter breed. Aan weerszijden komt ook een strook met platte kasseien, meldt het kabinet van Brussels minister voor Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen).

Er is voor twee materialen gekozen omdat het niet om een fietspad maar om een gedeelde fiets- en wandelzone gaat. De verschillende materialen maken dat duidelijk, al kunnen fietsers en voetgangers allebei de volledige breedte van het pad gebruiken. Het pad moet bovendien breed genoeg blijven voor uitzonderlijk vervoer, bijvoorbeeld vrachtwagens die sluisdeuren vervoeren.

"Het traject van Brussel naar Halle is een mooi, vlak fietspad, maar in Anderlecht is er een stuk op zeer oncomfortabele kasseien," zegt minister Van den Brandt. "Dat leggen we nu opnieuw aan, zodat mensen deze zomer aangenaam langs het kanaal kunnen fietsen."

De werken komen er drie jaar na de heraanleg van een ander kort stuk van de Veeweidekaai. Samen met de wegenwerken wordt ook de straatverlichting gemoderniseerd. Fietsers kunnen het traject blijven gebruiken, of kunnen naar de andere kanaaloever voor verplaatsingen richting Ruisbroek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?