‘Langste fiets- en wandelbrug van België’ wordt missing link in fietssnelwegennetwerk

YH
© BRUZZ
21/01/2021

Fietsers en voetgangers zullen vanaf het einde van 2022 de Leopold III-laan op een veilige manier kunnen oversteken. De Vlaamse regering wil daar namelijk een fiets- en voetgangers burg van zo’n 700 meter lang bouwen.

De geplande fiets- en wandelbrug zou met 700 meter de langste van België worden. “In Antwerpen zou er een brug van een halve kilometer lang lopen,” zegt Marijn Struyf van De Werkvennootschap, de organisatie die instaat voor Vlaamse grote infrastructuurwerken.

"Bij deze brug zal de ophanging alleen al een halve kilometer lang zijn en de uitbreiding over de grond ook nog zo’n 200 meter. We kunnen dus voorzichtig stellen dat het de langste fiets- en wandelbrug van België wordt. Al zou iemand het toch eens moeten gaan nameten,” lacht Marijn Struyf.

De brug zal de Harenweg (Zaventem) met de Sint-Stevens-Woluwestraat (Machelen) verbinden en vormt zo de ontbrekende schakel van de FR0 fietsroute. Via de laatste zou je op termijn rond het ganse Brusselse gewest kunnen fietsen, naar analogie met de Brusselse buitenring voor autoverkeer.

Daarnaast zal de brug een verbinding vormen tussen de FR0 fietssnelweg en de geplande F201 fietssnelweg die tussen de luchthaven van Zaventem en het centrum van Brussel zal lopen. De Vlaamse regering neemt het kostenplaatje van 12 miljoen euro voor zich. Eind 2022 zou de brug klaar moeten zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere , Mobiliteit , fietssnelwegen , fietssnelweg , FR0 , FR201 , fiets- en wandelbrug , Leopold III-laan , de Werkvennootschap , marijn struyf

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni