Late zaterdagtrein gaat voor de bijl

© PhotoNews
| Wie zaterdagavond nog de trein wil nemen, zal er vanaf december vroeger bij moeten zijn.

Netbeheerder Infrabel wil het Belgische spoor vanaf december elke zondagochtend van 1 tot 5 uur sluiten voor werken. Daardoor dreigen de laatste treinen op zaterdag, die volgens velen vaak nu al te vroeg uitrijden, te verdwijnen.

Als het van Infrabel afhangt, vertrekken de laatste treinen op zaterdagavond vanaf 13 december nog vroeger dan nu al het geval is. Dat bericht De Tijd, en blijkt uit de Netverklaring 2021 die de netbeheerder online plaatste.

In het document, dat het gebruik van de Belgische spoorweginfrastructuur regelt, voert Infrabel op zondagochtend tussen 1 en 5 uur een ‘nationaal werkvenster’ in. Die verkeersvrije periode is voorbehouden aan Infrabel om werken uit te voeren. De regel garandeert een ‘totale lijnonderbreking’, waardoor geen enkele reizigers- of goederentrein in België kan circuleren.

Verschillende lijnen

Volgens TreinTramBus heeft de maatregel op zaterdag impact op de laatste IC-trein op de lijnen Eupen-Oostende, Oostende-Luik, Antwerpen-Brussel en Antwerpen-Kortrijk. ’s Zondag trekt de maatregel een streep door de eerste treinen uit Brussel en Antwerpen naar Brussels Airport en de eerste trein van de kust naar het binnenland. Maar ook andere late of vroege ritten komen mogelijk in gevaar, schrijft De Tijd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?