NMBS zet eerste splinternieuwe M7-treinstellen in tussen Luik en Brussel

© NMBS
| De M7-rijtuigen rijden vanaf begin 2020 rond.

De NMBS heeft maandagochtend de eerste van haar in 2015 bestelde nieuwe M7-treinstellen ingezet voor het gewone reizigersverkeer. De spoorwegmaatschappij zal de stellen nog de hele maand testen op een piekuurverbinding tussen Luik en Brussel, zegt woordvoerder Bart Crols.

De NMBS plaatste de bestelling voor 445 M7-dubbeldekrijtuigen eind 2015 bij de Canadese leverancier Bombardier. De levering liep meermaals vertraging op, maar nu zijn de eerste stellen dus klaar om commercieel te gebruiken. Met de nieuwe rijtuigen hoopt de spoorwegmaatschappij het aanbod, het reizigerscomfort en de stiptheid te verbeteren.

Na de test op de verbinding Luik-Brussel, zal de NMBS de wagons volgende maand nog op een andere lijn testen. Het is de bedoeling om vanaf de lente volledige treinen met de nieuwe treinstellen uit te rusten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?