Leopold II-tunnel heropend, waterplassen weggepompt

© PhotoNews
| De Leopold II-tunnel is rond 17 uur opnieuw opengesteld.
Updated: 15-09-2018 - 17:29

De Leopold II-tunnel was zaterdagnamiddag tijdelijk afgesloten. Dat meldt Brussel Mobiliteit via Twitter. Rond 17 uur is het water weggepompt en is de tunnel opnieuw opengesteld. Waar het water vandaan kwam, is nog niet bekend.

De waterplassen werden gemeld rond 15.30, en de tunnel werd tijdelijk afgesloten. Technici zijn ter plaatse gekomen, meldt woordvoerder Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. Ook de brandweer kwam ter plaatse, en heeft het water weggepompt. Rond 17 uur is de tunnel opnieuw opengesteld.

Het verkeer was afgesloten in beide richtingen, met vertraagd verkeer tussen van de Louizatunnel tot en met de Rogiertunnel richting Basiliek tot gevolg.

Over de oorzaak van de overstroming verwacht Brussel Mobiliteit pas in de loop van volgende week te kunnen communiceren.

De tunnel was net heropend na renovatiewerkzaamheden. Tijdens de eerste grote fase van de werken is het asbest uit de tunnel verwijderd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?