Liberalen betreuren gebrek aan wettelijk kader voor Uber

© PhotoNews
| Taxichauffeurs protesteren tegen Uber op het Poelaertplein.

De liberale Brusselse volksvertegenwoordigers Els Ampe (Open VLD) en Vincent De Wolf (MR) betreuren dat er nog steeds geen duidelijk wettelijk en juridisch kader is voor de applicatie en transportdienst Uber. Ze pleiten voor een duidelijk taxiplan.

"Misschien zullen velen op de rechter schieten, maar het feit is dat de taxiwetgeving in Brussel niet futureproof is. Er is actie nodig die het gepruts in de marge rechtzet", vindt Brussels Open VLD-fractieleider Els Ampe.

Haar collega en MR-fractieleider Vincent De Wolf staat Ampe bij en wijst op "het onvermogen van de Brusselse regering" om een wettelijk kader te voorzien voor de numerieke actoren. "Het is erg schadelijk voor Brussel dat het deze test niet heeft doorstaan en dat het als hoofdstad geen voortrekkersrol kan spelen op het vlak van Smart City", stelt De Wolf.

Voor de liberalen is het duidelijk dat een nieuw taxiplan komaf moet maken met de lacunes in de taxiwetgeving en de onzekerheid voor bedrijven als Uber. "De stappen die in het taxiplan gezet zijn wegen onvoldoende. Moderne applicaties zoals Uber lopen tegen de muur van het Brusselse verleden aan", aldus Ampe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?