Liften aan Poelaert al 71 keer buiten strijd in 2019

© PhotoNews
| De lift aan het Jusitiepaleis tussen de Marollen en het Poelaertplein verbindt hoog- en laag-Brussel.

De panoramische liften die je van de Marollen naar het Poelaertplein tillen, zijn allebei al enkele dagen defect. Dat is niet uitzonderlijk, zo blijkt uit cijfers van de MIVB. “71 technische tussenkomsten tot nu toe dit jaar lijkt veel, maar is normaal voor een buitenlift in allerhande weersomstandigheden.”

Geen van beide liften aan het Poelaertplein werkt momenteel, en dat al een paar dagen. “Een lift kampt met een technisch probleem aan de deuren door vandalisme. De andere heeft te lijden onder de zware regenval, wat vaker voorvalt,” legt An Van hamme, de woordvoerster van openbaarvervoersmaatschappij MIVB, uit. Het is de MIVB die de liften onderhoudt.

De MIVB probeert beide liften uiteraard zo snel mogelijk weer aan de praat te krijgen.

Sinds begin dit jaar heeft de MIVB al 71 technische problemen verholpen aan beide liften. “Dat lijkt misschien veel, maar ligt binnen de norm voor een buitenlift die onderhevig is aan allerhande weersomstandigheden,” zegt Van hamme.

Om het aantal van dergelijke technische defecten te doen dalen, zou het Gewest de liften kunnen overdekken of afschermen, vervolgt Van hamme. “Maar dat zou het concept van een panoramische lift tenietdoen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?