Loketten in treinstation Jette gaan dicht

© Belgaimage
| De perrons van het treinstation van Jette

De NMBS heeft maandag aangekondigd dat ze tegen eind dit jaar de loketten zal sluiten in 44 stations. In nog eens 37 stations worden de openingsuren beperkt. In Brussel worden enkel de loketten in het station van Jette getroffen. "De activiteitsgraad is te laag," klinkt het. Steeds minder reizigers kopen nu eenmaal een ticket aan het loket, verantwoordt de NMBS de beslissing.

De geplande sluiting van de loketten in 44 stations kadert in de wijzigende vraag van reizigers. Dat zegt minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo). In Brussel wordt enkel het station van Jette getroffen, bevestigt woordvoerder Bart Crols aan BRUZZ. Daar verdwijnen de loketten, omdat de activiteitsgraad te laag zit.

"Nee, de sluiting van loketten is nooit goed nieuws", erkent Gilkinet. "NMBS nam deze beslissing om hun dienstverlening aan te passen aan de veranderde vragen van reizigers en om hun middelen in te zetten voor een beter treinaanbod. Want we willen meer, aangenamere en stiptere treinen. Dat is mijn doelstelling voor de treinreizigers."

De Ecolo-minister benadrukt dat geen stations worden gesloten. Bovendien blijven de openingsuren van de wachtzalen behouden of worden ze zelfs verlengd. Er komen ook stewards om mensen te begeleiden. Gilkinet vraagt ook dat de NMBS gaat samenwerken met de betrokken gemeentes om de vrijgemaakte ruimtes van de NMBS een herbestemming te geven.

Het treinstation van Jette
© Belgaimage
| Het treinstation van Jette.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?