Luchtverkeersleiders dreigen met staking

© Brussels Airport
| 'Als het niet anders kan, zullen we niet aarzelen om hardere acties te voeren.'

Het personeel van Skeyes, het vroegere Belgocontrol, denkt aan stakingsacties. Vandaag is er "overleg van de laatste kans". Belangrijk twistpunt zijn de aanvragen tot ouderschapsverlof.

Er heerst binnen het bedrijf al lange tijd onenigheid, aldus de krant. Eén van de meest prangende kwesties is het ouderschapsverlof. Daarbij zou Skeyes verschillende wettelijke regels aan de laars lappen. Uit getuigenissen van personeelsleden blijkt dat op aanvragen maandenlang niet wordt gereageerd, ze worden geweigerd of gewijzigd.

Bovendien zou er druk worden gezet op het personeel om het verlof te laten varen of in te korten. ACV-Transcom beschuldigt het bedrijf zelfs van schriftvervalsing op RVA-formulieren. De directie zegt in de krant "alle wettelijke regels" te volgen, "met respect voor de continuïteit".

Vooraleer een stakingsaanzegging in te dienen, willen de bonden de onderhandelingen van donderdag afwachten. "Maar de bereidheid tot acties is heel groot", zegt VSOA-secretaris Lennert Mervilde in de krant.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?