Lufthansa-topman: 'Werknemers Brussels Airlines moeten integratie met Eurowings omarmen'

© Brussels Airlines

Als Brussels Airlines geen betere resultaten behaalt, dan moet het van de Lufthansa-groep geen cadeaus verwachten. Dat heeft Lufthansa-topman Carsten Spohr gezegd tijdens de algemene vergadering van de internationale luchtvaartorganisatie IATA in Sydney.

De strategie van de Lufthansa-groep is volgens Spohr heel duidelijk: "Wie de kosten naar beneden brengt en voor meer inkomsten zorgt, kan voluit rekenen op onze steun", zegt hij. Zo krijgt Swiss binnenkort nieuwe en bijkomende vliegtuigen. Austrian Airlines en Brussels Airlines deden het minder goed, en moeten dus geen extra investeringen verwachten.

Om de situatie om te keren in Brussel, is de hulp van Eurowings nodig, vindt Spohr. "De werknemers bij Brussels Airlines zouden zich meer achter de integratie met Eurowings moeten scharen om zo de marges en inkomsten te helpen verhogen", zegt hij.

'Brussels Airlines heeft Eurowings nodig'

"De Lufthansa Group heeft die synergiën niet nodig, Eurowings evenmin. Brussels Airlines daarentegen heeft ze hard nodig om verder te kunnen groeien en zoals Swiss meer en nieuwe vliegtuigen te krijgen en nieuwe bestemmingen te kunnen toevoegen aan het netwerk."

Stakingen, zoals die van de piloten in Brussel in mei, zijn contraproductief omdat ze veel geld kosten en wegen op de resultaten.

Spohr herhaalt voorts dat het merk Eurowings, zeker binnen Europa, het uithangbord moet worden van het filiaal waartoe ook Brussels Airlines behoort. Voor de langeafstandsvluchten lijkt een naamsverandering minder urgent.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?