Maand lang 40 piekuurtreinen afgeschaft door werken aan Brussel-Zuid

© PhotoNews
| NMBS-trein in station Brussel-Zuid.

Door werken aan de seinen in Brussel-Zuid worden vanaf 14 oktober een maand lang elke dag een veertigtal piekuurtreinen afgeschaft of omgeleid, die normaal door de noord-zuidverbinding rijden.

Daarmee wordt het bericht uit juli bevestigd, hoewel toen nog sprake was van 100 afgeschafte piekuurtreinen per dag.

Infrabel werkt al jaren aan de vernieuwing van de infrastructuur aan Brussel-Zuid. Nadat het in 2017 de wissels en de seininrichting aan de kant van de Noord-Zuidverbinding heeft gemoderniseerd, is deze herfst de zuidkant van het station aan de beurt. Door de werken moet de Noord-Zuidas in de verlengde weekends van 1 en 11 november volledig dicht.

Zo rijden er tijdens de weekends van 1, 2 en 3 en 9, 10 en 11 november geen treinen rijden tussen Brussel-Zuid en Halle. Dat zal ook gevolgen hebben voor het internationale treinverkeer (zoals Eurostar, Thalys ...).

Maar ook in de hele periode van maandag 14 oktober tot en met vrijdag 8 november is er zware hinder te verwachten. NMBS en Infrabel stellen een alternatief vervoersplan op. Binnen een tweetal weken zullen ze dat publiceren, zodat getroffen treinreizigers alternatieven kunnen uitdokteren.

Toch benadrukken de spoorbedrijven dat de grote meerderheid van de 300 treinen die op een werkdag tijdens de piekuren 's ochtends en 's avonds door de noord-zuidverbinding rijden, geen hinder zal ondervinden. Maar een tiental piekuurtreinen zal niet rijden, terwijl een dertigtal andere piekuurtreinen zal worden omgeleid naar een ander Brussels station, of niet het hele traject zal afleggen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?