Mabo start test met dodehoekverklikker SofAlert

© Sophie Kellens-BRUZZ
| Het Maria-Boodschaplyceum (MABO) in de Moutstraat met Groen-politici Bart D'hondt en Elke Van den Brandt.

In het Brusselse gewest wordt in de komende vier weken de dodehoekverklikker SofAlert getest. "Nu is het belangrijk te testen op grotere schaal in het dagdagelijkse drukke verkeer. En Brussel is daar de ideale stad voor", zegt ontwikkelaar Detectin Traffic aan BRUZZ. Brussels minister van Mobiliteit en Verkeersveiligheid Elke Van den Brandt (Groen) gaf vandaag mee het startschot aan het Maria-boodschaplyceum in Brussel.

Het systeem van SofAlert waarschuwt fietsers en vrachtwagenchauffeurs via een geluidssignaal wanneer ze in een dode hoek dreigen te komen. Een toestel aan het stuur van de fiets met een geluids- en afstandssensor detecteert voertuigen op minder dan anderhalve meter en laat een alarm af wanneer die grens wordt overschreden.

"Met de juiste technologie en innovatie kunnen we zowel het veiligheidsgevoel als de reële verkeersveiligheid verhogen. Met de Brusselse regering staan we resoluut achter dit soort initiatieven", zegt minister Van den Brandt.

Else Dauwe, CEO bij Detectin Traffic, reageert ook enthousiast. "We zijn verheugd dat de nieuwe minister van mobiliteit, mevrouw Van den Brandt, ook haar steun geeft aan ons project."

Op de markt brengen

"Momenteel zijn er ook gesprekken met mogelijke investeerders om na de testperiode SofAlert naar de markt te kunnen brengen. Als we nog een investeerder vinden die ervaring heeft met het begeleiden van een start-up, dan is het onze doelstelling om tegen september 2020 op de markt te kunnen komen", aldus Dauwe.

De ontwikkeling van SofAlert loopt nu sinds twee jaar en er zijn heel wat testen gedaan.

De bedoeling van de dodehoekverklikker is om mensenlevens te redden. Daarom vinden ze deze testperiode heel belangrijk, omdat ze natuurlijk een betrouwbaar product op de markt willen brengen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?