Elektrische deelsteps van Lime rijden langsheen een bancontactapparaat
© PhotoNews

Meer dan 4.000 elektrische deelsteps in Brussel

KVDP
© BRUZZ
08/06/2019

Brussel telt vandaag meer dan 4.000 deelsteps. In Parijs wordt het verboden om deelsteps nog op het voetpad te parkeren. Zo'n beleid zit er in Brussel niet aan te komen.

Vandaag zijn er in Brussel vier operatoren actief. Daar komen in de toekomst nog twee operatoren bij. In totaal zijn er ruim 4.000 elektrische deelsteps in het gewest, weet La Capitale. Met de nieuwe wegcode mogen die steps nu niet sneller dan 25 kilometer per uur rijden.

In Parijs wil de burgemeester de snelheid van de steps nog verder beperken tot 20 kilometer per uur. Dat hoeft hier niet, vindt verkeersinstituut Vias. "De gebruiker moet plezier kunnen beleven tijdens zijn rit. Bovendien zou een maximumsnelheid van 20 kilometer per uur het moeilijk maken om op hellingen te rijden", zegt Benoît Godard van Vias aan La Capitale.

Daarnaast kondigde de burgemeester van de Franse hoofdstad deze week nog een parkeerverbod op voetpaden aan. Ook zo'n vaart zal het hier niet meteen lopen. Gebruikers mogen deelsteps hier wel op het voetpad parkeren, al denkt het Gewest aan een kaart met rode zones waar parkeren niet is toegelaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit, deelstep, elektrische deelstep, Lime

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie