Meer dan 5000 burgers gaven al hun mening over Good Move

© PhotoNews
| "Zone 30 wordt meer de regel in het plan, dat staat ook in de plannen van de nieuwe regering," zegt woordvoerder Steven Fierens.

Met nog exact een maand te gaan, hebben al meer dan 5.000 mensen hun mening gegeven over het nieuwe mobiliteitsplan Good Move. Via het openbaar onderzoek met onder meer een enquête kunnen particulieren en groeperingen zoals buurtcomités hun mening geven over het nieuwe mobiliteitsplan. “We zijn heel tevreden met de aandacht tot nu toe.”

Het nieuwe mobiliteitsplan Good Move maakt iets los bij de mensen. Meer dan 5.000 mensen gaven al hun mening over het plan via de website Goodmove.brussels. “Iedereen is vrij om mee te doen, mobiliteit gaat iedereen aan die naar Brussel komt,” zegt woordvoerder van Brussel Mobiliteit Steven Fierens.

“Wat Good Move onderscheidt van eerdere mobiliteitsplannen, is dat we heel participatief te werk zijn gegaan. De meeste burgerorganisaties die zich over mobiliteit buigen hebben we reeds voor het openbaar onderzoek geconsulteerd en hun conclusies zijn opgenomen in het originele plan.” Organisaties kunnen nog steeds hun mening geven, maar het zijn vooral particulieren die meedoen.

Het openbaar onderzoek begon op 17 juni en loopt nog tot 17 oktober. Brussel Mobiliteit roept zoveel mogelijk mensen op om alsnog mee te doen. “Het is nu nog te vroeg om al conclusies te trekken, al valt het op dat de meningen van de burgers veelal in de lijn van het plan liggen, dat levenskwaliteit en veiligheid voorop stelt.”

De resultaten zullen volgens Brussel Mobiliteit worden geanalyseerd, gebundeld en doorgegeven aan de Brusselse regering. Pas na de verwerking van de opmerkingen kan de regering het plan definitief goedkeuren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?