Meeste tunnelongevallen in Rogiertunnel

© PhotoNews
| De Rogiertunnel.

Het jaar 2018 was goed voor een recordaantal tunnelongevallen. De Rogiertunnel spande de kroon, nog voor de Leopold II-tunnel, die normaal op één staat.

Er vonden vorig jaar exact 347 ongevallen plaats in de Brusselse tunnels, een record. Het jaar ervoor waren dat er nog 335, en in 2014 slechts 220. Ruim een zesde van de ongevallen in 2018 (60 incidenten) gebeurden in de Rogiertunnel. Op twee staat de Leopold II-tunnel (38), voor de Belliard-, de Louiza- en de Kruidtuintunnel.

Waarom er steeds meer ongevallen geregistreerd worden is niet helemaal duidelijk. Brussel Mobiliteit denkt niet dat tunnelrijden gevaarlijker is geworden. “De uitrusting van de tunnels is vernieuwd en dat zorgt voor een preciezere detectie van de ongevallen,” zegt woordvoerster Inge Paemen.

De koppositie van de Rogiertunnel kan mogelijk verklaard worden door de werken in de Leopold II-tunnel, die de vorige jaren vaak op de eerste plaats stond in de ongevallenstatistieken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?