Als het van mobiliteitsschepen Els Ampe (Open VLD) afhangt, is er binnenkort ook metrokunst te zien in de metrohalte Grimbergen. Al is dat niet meer dan een ballonnetje, volgens de Grimbergse burgemeester.

'Metro Parking C? Niet serieus, maar niets op tegen'

© BRUZZ
24/08/2018
Updated: 24/08/2018 15.05u

Grimbergen zegt niet neen tegen een metro op Parking C. Brussels mobiliteitsschepen Els Ampe (Open VLD) wil graag een metro tot aan die parking, op Grimbergs grondgebied. Mooi idee, vindt de Grimbergse burgemeester Marleen Mertens (CD&V). Al neemt ze het idee niet ernstig. Uiteindelijk is het het Brussels Gewest die over een eventuele metro beslist.

De intussen legendarisch geworden Parking C, vooral bekend van het getouwtrek tussen Grimbergen en Brussel over het Eurostadion, moet volgens Els Ampe een metro krijgen. Goed idee, vindt de gemeente Grimbergen, maar ook niet meer dan dat.

"Een paar jaar geleden is dit ballonnetje ook al eens opgelaten en het is opnieuw in de koelkast gestopt. Of dit ooit gerealiseerd zal worden, is een groot vraagteken," zegt Grimbergs burgemeester Marleen Mertens in een reactie aan de krant Het Laatste Nieuws.

In principe ziet de Vlaamse gemeente de metro dus graag komen, maar houdt toch een flinke slag om de arm. "Je zit dan opnieuw met de kwestie dat de gewestgrenzen worden overschreden. En dat is zoals we allemaal weten een moeilijke materie," zegt Mertens nog.

Intussen laat Els Ampe weten dat het menens is, met haar metro-idee. De mobiliteitsschepen van de Stad Brussel laat weten dat de Stad haar vraag voor de nieuwe metrolijn herbevestigde. (Zie tweet hieronder) Uiteindelijk is het echter het Brussels Gewest die over verlengingen van metrolijnen beslist.

Stefan Stynen is voorzitter van TreinTramBus.

Parlementslid Bruno De Lille (Groen) stelt een alternatief voor.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Mobiliteit , metro , Parking C

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni