Metrolijn 5 onderbroken dit weekend

© All Creative Commons Ingolf

Wegens de vervanging van wissels en de aanpassing van enkele perrons wordt metrolijn 5 onderbroken tijdens het weekend van 19 en 20 oktober 2019. Metro 5 wordt vervangen door een M-bus tussen de stations Veeweide en Erasmus.

De vervanging van enkele wissels op metrolijn 5 (Hermann-Debroux / Erasmus) leidt ertoe dat het metroverkeer er tijdelijk onderbroken wordt en vervangen door M-bussen. Dat wordt gemeld op de website van vervoersmaatschappij MIVB.

Bus 75 wordt omgeleid tussen de haltes Van Beethoven en Bizet via Veeweide om aansluiting te geven op metro 5 richting Hermann-Debroux.

De MIVB maakt volgens La Dernière Heure van de onderbreking gebruik om ook werkzaamheden uit te voeren aan de perrons van metrostation Ceria-Coovi. Die werken moeten ertoe leiden dat daar in de toekomst perrondeuren geplaatst kunnen worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?