Metrolijn 5 tijdlang onderbroken door brand

© BRUZZ
13/08/2022

Geen metroverkeer tussen haltes Delta en Herrmann-Debroux gisteravond tussen 19 uur en 21 uur. Oorzaak was een brand in een metrostel, waar op dat ogenblik geen passagiers in zaten. De brand doofde uiteindelijk vanzelf, waarna het metroverkeer kon hervatten.

“Rond 18u50 gisteravond, kregen we een oproep voor brand en rook aan een metrostel ter hoogte van Herrmann-Debroux,” meldt de Brusselse brandweer.

Hevige rookontwikkeling door een elektrisch probleem zorgde een tijdlang voor de onderbreking van het metroverkeer op lijn 5, tussen haltes Delta en Herrmann-Debroux. Een vervangbus werd daarom ingelegd.

“Uiteindelijk doofde de brand zichzelf,” aldus de brandweer. “Op het ogenblik van de brand zaten er geen passagiers in het voertuig, enkel de bestuurder was aan boord. Hij werd bevangen door de rook en is onderzocht.”

Na het metrostel te hebben gecontroleerd, sleepten techniekers van de MIVB het beschadigde stel weg. De tunnel werd vervolgens geventileerd, waarna het metroverkeer rond 21 uur kon hernemen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie