CEO MIVB STIB Brieuc de Meeûs metro openbaar vervoer voorstelling jaarrapport 2016

| CEO MIVB Brieuc de Meeûs.

MIVB broedt op één abonnement voor alles

LV
© BRUZZ
02/05/2019
Updated: 02/05/2019 15.09u

Eén gecombineerd abonnement waarmee je zowel gebruik kan maken van het openbaar vervoer als gedeelde steps, fietsen of auto’s. Dat is de toekomst volgens Brieuc de Meeûs, topman van de MIVB.

Naar aanleiding van de 150ste verjaardag van de tram in Brussel blikt Brieuc de Meeûs ook even vooruit in een interview met de RTBF. Daarin heeft hij het onder meer over een plan om een volwaardig mobiliteitsabonnement aan te bieden.

“Mensen zouden dat kunnen gebruiken voor het openbaar vervoer, de fiets en een deelauto”, aldus de MIVB-baas, die verwijst naar de telecomsector. Die biedt pakketten aan voor televisie, telefoon en internet.

Het project past in het nieuwe beheerscontract van de MIVB, dat onder meer aanstuurt op een meer “multimodale” vervoersmaatschappij. De MIVB moet de komende jaren op zoek naar “geïntegreerde mobiliteitsoplossingen” met andere mobiliteitsaanbieders, zo stipuleert het contract dat recent is goedgekeurd door de gewestregering.

"Vandaag kan je al abonnementen van Cambio, Villo of Interparking laden op de Mobibkaart", zegt MIVB-woordvoerster An Van hamme. "In het beheerscontract werd uitdrukkelijk gevraagd samen met andere spelers geïntegreerde mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen om zo het aandeel duurzame mobiliteit verder te ontwikkelen. Momenteel lopen ook vergevorderde onderhandelingen met een aantal bedrijven voor de verkoop van rittenkaarten/tickets via hun apps."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni