MIVB-gebruiker loopt hoofdwonde op tijdens metrorit

© MIVB
| Een metrogebruiker raakte gewond aan het gezicht nadat de deuren van een rijdende metro zich openden

De deuren van een metro gingen dinsdagavond weer open tijdens het rijden. Het ongeval gebeurde tussen de stations Naamsepoort en Troon. Dat weet La Capitale.

Het is niet de eerste keer dat de deuren van een ouder metromodel openen tijdens het rijden. Dat gebeurde dusver zonder ongevallen, maar dinsdagavond kwam hier verandering in: een metrogebruiker raakte gewond aan het gezicht nadat de deuren van de rijdende metro zich openden.

"Het ongeval vond plaats in het metrostation Naamsepoort,” klinkt het bij Françoise Ledune, woordvoerster van de MIVB. “Iemand sprong uit een metro net op het moment dat het voertuig weer begon te rijden. De passagier raakte gewond in het gezicht en werd naar het ziekenhuis gebracht, maar niet in het ziekenhuis opgenomen.”

'Een menselijke fout'

Hoe komt het dat deuren zich kunnen openen terwijl de metro in beweging is? "Het is een oude metro maar het ongeval heeft daar niets mee te maken,” vervolgt Ledune. “De eerste bevindingen van ons intern onderzoek wijzen uit dat het om een menselijke fout gaat.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?