Fietser luchtkwaliteit luchtvervuiling mobiliteit fijn stof verkeer bus lijn 80 MIVB openbaar vervoer Kleine Ring

| Vandaag rijdt lijn 80 nog naar Maes, maar vanaf 31 augustus komt daar verandering in

Vanaf zaterdag 31 augustus volgen zeven Brusselse buslijnen een andere route. Het gaat vooral om lijnen die rijden door Evere en Haren. Door de bevolkingsgroei daar moet het busnet aangepast worden. Er komt ook meer regelmaat in de trajecten. BRUZZ vat de veranderingen samen.

De veranderingen aan het busnet in Evere en Haren zijn een gevolg van het busplan van de MIVB. Dat wordt geleidelijk ingevoerd en zal zorgen voor meer capaciteit en verplaatsingsmogelijkheden. Je vindt een samenvatting op de kaart onder dit artikel.

  • Bussen 12 en 21: Brussels Airport

Vanaf het nieuwe schooljaar rijdt express-lijn 12 ook 's ochtends en 's avonds naar de luchthaven Brussels Airport, ook tijdens de weekends. Buslijn 21 zal niet meer naar de luchthaven rijden maar eindigt aan de halte Maes. Tot nu toe werd lijn 21 verlengd naar de luchthaven op de momenten dat bus 12 niet reed. Bus 12 wordt aan het andere uiteinde verlengd van station Luxemburg tot metrostation Troon.

  • Lijn 45: geen Bordet

Bus 45 zal in Evere een licht ander traject krijgen. De lijn zal niet meer rijden langs de halte Bordet. Die wordt ingeruild voor een traject langs het Vredeplein. Eindhalte Sint-Vincentius blijft dezelfde. Halte Bordet Station zal voortaan wel bediend wordt door de hoger genoemde lijn 21.

  • Lijn 46: dwars door de Vijfhoek

Een vreemde eend in de bijt, want niet in Evere. Door de invoering van de voetgangerszone werd buslijn 46 korter gemaakt. De bussen reden vroeger door het stadscentrum maar eindigen tegenwoordig aan Anneessens. Die verandering wordt teruggedraaid. Lijn 46 zal opnieuw door de Vijfhoek rijden, via de Arteveldestraat. Eindhalte wordt Glibert in de Noordwijk. In november wordt de lijn nog wat langer, dan zullen de bussen doorrijden naar Thurn en Taxis.

  • Bussen 64 en 65

De twee lijnen ruilen een stukje van hun traject. Op lijn 64 zullen in de toekomst enkel nog elektrische bussen rijden. De lijn moet wat korter gemaakt worden zodat de bussen kunnen opladen. Daarom rijdt de lijn niet langer naar Machelen. De eindhalte wordt treinstation Bordet. Het traject naar Machelen wordt overgenomen door bus 65, die dus langer wordt.

  • 80 naar Haren

Haren wordt groter en er zijn dus meer mensen die zich willen verplaatsen. Daarom wordt buslijn 80 verlengd naar het dorpscentrum. Dat betekent dat lijn 80 niet meer naar Maes gaat, maar daar komt wel de hoger vermelde bus 21.

  • Ook een tram: 62

Tot slot wordt ook tram 62 lichtjes aangepast. De lijn tussen Kerkhof van Jette en Eurocontrol zal de hele dag tussen de beide eindpunten rijden. Vandaag wordt de tram regelmatig ingekort.

busnet kaart netplan Evere MIVB

| Het net wordt hervormd in Evere en Haren

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , MIVB , openbaar vervoer , bus , tram 62 , busplan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni