MIVB ten vroegste volgende zomer gratis voor jongeren

© Peter Dhondt-BRUZZ

Het openbaar vervoer in het Gewest wordt ten vroegste volgende zomer gratis voor -25-jarigen en 65-plussers. De MIVB heeft na goedkeuring ongeveer een half jaar nodig om dat plan operationeel te krijgen. Het gratis tarief komt er dus ten vroegste in juli 2020.

Dat schrijft RTBF. Het nieuws blijkt uit een antwoord dat Lotfi Mostefa (PS), vicevoorzitter in de Raad van Bestuur van de MIVB, gisteren kreeg van MIVB-directeur Brieuc de Meeûs. "De MIVB moet wachten op de definitieve beslissing van de regering om in gang te schieten, maar de logistieke voorbereidingen vragen naar schatting zes maanden tijd", zegt Mostefa aan BRUZZ.

De MIVB wenst het nieuws nog niet te bevestigen. Het kabinet van minister Van den Brandt herhaalt wel dat het gratis openbaar vervoer er hoe dan ook volgend jaar komt. "Een aantal praktische zaken hangen af van de MIVB, maar zoals geschreven in het regeerakkoord wordt het openbaar vervoer in 2020 gratis voor jongeren en senioren", bevestigt haar woordvoerder Pieterjan Desmet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?