Een tram van de MIVB aan de halte aan de Paul-Henri Spaaklaan, naast het Zuidstation
© Peter Dhondt/BRUZZ | Een tram van de MIVB aan de halte aan de Paul-Henri Spaaklaan, naast het Zuidstation.

MIVB verwacht vrijdag 10 maart ernstige hinder door vakbondsactie

CD
© BRUZZ
02/03/2023

De vakbonden kondigen een nationale staking aan op vrijdag 10 maart. De MIVB verwacht forse hinder op het net en vraagt de reizigers in de mate van het mogelijke in een alternatieve oplossing voor het openbaar vervoer te voorzien voor hun verplaatsingen die dag.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van de MIVB heeft voor vrijdag 10 maart een stakingsaanzegging ingediend om de nationale actie voor openbare diensten en vervoer te ondersteunen. De MIVB verwacht een grote mobilisatie van haar personeel. De bus-, tram- en metrolijnen zullen dus ernstig verstoord zijn.

In de mate van het mogelijke zal de MIVB haar inspanningen concentreren op de dienstverlening op de belangrijkste lijnen en op een zo groot mogelijke geografische dekking. De capaciteit van het netwerk zal wel beperkt zijn. De frequenties zullen lager liggen dan normaal en sommige lijnen zullen niet kunnen rijden. De MIVB vraagt haar reizigers dan ook om nu al alternatieve oplossingen te plannen voor hun verplaatsingen op die dag.

De MIVB zal haar reizigers vanaf 6 uur in real time informeren via de website, de app, de sociale media van de MIVB en aan de haltes. De dienst Customer Care is telefonisch bereikbaar op 070 23 2000 en via de sociale media Facebook, Twitter en Instagram. De MIVB verontschuldigt zich voor het veroorzaakte ongemak.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie