Kruispunten JulesDeTrooz OverDeBruggen BRUZZ ACTUA 1656

| Het kruispunt Jules De Trooz/Onder de Bruggen, chaos troef en een van de zwarte punten in het gewest.

Mobiliteit en verkeersveiligheid ontsnappen aan besparingsgolf

Kris Hendrickx
© BRUZZ
19/11/2019
Updated: 19/11/2019 14.19u

Het Brusselse budget voor mobiliteit stijgt met 22 miljoen, tot 1,27 miljard euro. Ook de middelen voor verkeersveiligheid stijgen in deze tijden van besparingen. Onder meer het boeteverwerkingscentrum krijgt 400.000 euro extra. Dat bleek tijdens de voorstelling van de begroting Mobiliteit.

Minister van Mobiliteit en Verkeersveiligheid Elke Van den Brandt (Groen) lichtte dinsdag de begroting mobiliteit toe in het Brussels parlement. Ze legde er uit dat het totale bedrag dat Brussel voor Mobiliteit uittrekt stijgt tot 1,274 miljard euro, goed voor een stijging met 22 miljoen euro. De eigen inkomsten van de MIVB zijn nog niet meegerekend in dat bedrag. De honderden miljoenen voor mobiliteit die buiten de begroting worden gehouden, zitten wél in het bedrag.

De stijging komt er terwijl het Brussels Gewest honderden miljoenen moet besparen.

Nultolerantie voor snelheid

De pot voor verkeersveiligheid is traditioneel veel kleiner. Voor 2020 bedraagt die 12,65 miljoen euro, een stijging met 12 procent. De regering trekt onder meer een bijkomend budget van 400.000 euro uit voor het centrale boeteverwerkingscentrum. Die extra middelen moeten de verwerkingscapaciteit van het centrum verdubbelen en zo bijdragen tot een nultolerantiebeleid. Met het geld moeten 6 extra personeelsleden bekostigd worden.

Er komen ook extra middelen voor de aankoop van zestig extra snelheidscamera’s, waardoor het totaal in het Brussels Gewest op 149 komt. Ook zal er extra geld voorzien worden voor het verhogen van het aantal snelheidscontroles.

Christophe De Beukelaer (CDH) wou weten welke middelen uitgetrokken worden voor de veralgemeende zone 30. Van den Brandt antwoordde dat de volgende jaren 8 miljoen euro is ingepland voor de inrichting van de veralgemeende zone 30.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Elke Van den Brandt , begroting 2020

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni