| De rode elektrische 'Jump' fiets van Uber zou niet meer te zien mogen zijn in vier Brusselse gemeenten.

MR en Défi verdedigen terugtrekking Uber-fietsen

TDN
© BRUZZ
09/09/2019

De beslissing van Uber om zijn elektrische Jump-fietsen weg te halen uit Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Anderlecht en Laken kan op begrip rekenen van MR en Défi. "In sommige wijken hebben de bendes het voor het zeggen."

Uber haalde zijn rode e-bikes weg uit Anderlecht, Koekelberg, Molenbeek en Laken, omdat in die gemeenten tot wel vier keer meer vandalisme werd vastgesteld. Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux (PS) ergerde zich aan het "beenharde kapitalisme" en "commercieel opportunisme" van Uber.

Maar haar voorgangster en eerste schepen Françoise Schepmans (MR) begrijpt de beslissing wel. "In sommige wijken heerst een gevoel van onveiligheid. Er is veel vandalisme en overlast, omdat enkele bendes het er voor het zeggen hebben", zegt ze.

Ook Défi springt in de bres voor Uber, maar vindt het wel jammer dat de bewoners van die gemeenten nu "het vervoersmiddel van de toekomst" niet kunnen gebruiken. Gemeenteraadslid Michaël Vossaert hoopt daarom op constructief overleg tussen gemeente, de politiezone en Uber "om oplossingen te vinden".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Koekelberg , Laken , Sint-Jans-Molenbeek , Mobiliteit , Samenleving , JUMP , Uber , Catherine Moureaux , Françoise Schepmans

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni